WANTED: Gast-gezinnen en/of Co-Owners

Ter aanvulling van ons ‘Team’ ben ik opzoek naar mensen in de regio Zuid-Limburg ( België ) die graag als gastgezin / co-owner willen fungeren – dit gezien ik onmogelijk van ieder nest een pupje wil aanhouden, en zo soms dus kwaliteit moet laten schieten, terwijl ik besef dat deze pup het in zich heeft om het beste van mijn bloedlijnen te representeren..
Ik zoek dus iemand die een liefdevol thuis wil geven aan een pupperd. Die er mee wil werken ( hondenschool, [recreatieve] sport, training ) en die ook openstaat om de hond een aantal keer per jaar mee te geven ( en/of zelf mee te komen ) op wedstrijd. Wij staan als gezin en ‘ouders’ van de pup altijd klaar om met raad en daad te helpen.

 

Moeder ( en andere familieleden ) uiteraard aanwezig indien de puppy uit onze eigen fokkerij komt. Mocht de puppy van een externe fokker komen zo vragen wij u graag mee op puppy-bezoek. De ouders zijn volledig gescreend op erfelijke afwijkingen, naar onze maatstaf.
In aanmerking komen bij voorkeur mensen die binnen een straal van 30 min van Hasselt (Limburg, België) wonen, dit is echter geen vereiste. Een goede thuis, waar liefde, geduld, consequentie en begrip primeert echter wel!

In the end willen we ze op handen gedragen zien…


Het is NIET zo dat u een puppy opvoed en wij deze met 2 jaar terugnemen om deze in te zetten in de fok. Het is wel-degelijk de bedoeling dat u een maatje voor het leven hebt indien u de hond van de best mogelijke zorgen voorziet.

  • De puppy woont en leeft bij u – er is geen verkoopsom – wel vragen wij een borgsom
  • Alle kosten van voer, cursus, normale dierenartskosten zijn voor uw rekening
  • Alle kosten die voor de fok zijn worden door ons gemaakt en vereffend ( dit wil zeggen bij een DA van onze keuze )
  • 1 trimbeurt bij Pawsitively’s per jaar gratis – na afspraak –
  • De hond dient beschikbaar te zijn voor show-training ( baasje mag dit zelf doen of wij trainen er mee ) ( Semi-wekelijks op maandag-avonden) alsook voor tentoonstellingen. ( Wij zijn NIET wekelijks op wedstrijd! We spreken van enkele wedstrijden per jaar!) )
  • U wil graag een sport uitoefenen? Prima – Maar dan wel op een verantwoorde manier. Springen en obstakels pas vanaf de leeftijd van 24 maand – wij geven een grote voorkeur aan sporten zoals Hoopers, Dogdance, Gehoorzaamheid, Obedience, … – Agility en Flyball zijn we vooral bij teven voorzichtig mee gezien de belasting van de gewrichten en spieren en de hormonencyclus.
  • Indien ruim op voorhand aangegeven kan er van de hond een pup aangehouden worden ( voorwaarden te bespreken )
  • Na de nest worden teven volledig nagekeken door de osteopaat en dierenarts – zodat ze weer piekfijn naar huis kan!
  • De hond wordt als in huis gehouden – een cursus volgen ( hondenschool, doggydance of ringtraining… ) is een must
  • Indien het een reu betreft dan bent U de hond een paar keer een paar dagen kwijt voor het dekken en voor een onderzoek. Reken hierbij op zo’n 2-5 keer per jaar. Soms zelfs maar een paar uur. ( voor een reu op gastgezin/co-owned mogen er géén intacte teven aanwezig zijn in huis of dienen alle voorzorgmaatregelen genomen te worden )
  • Een teefje gaat maximaal 2 weken voor de uitgerekende datum terug naar ons en U krijgt haar weer terug als de pups 8 weken oud zijn. ( voor een teef op gastgezin/co-owned mogen er GEEN intacte reuen aanwezig zijn in huis tijdens een loopsheid).
  • Wij hopen op 2, maximaal 3 nesten uit een teefje op gastgezin.
  • Tijdens de gehele periode houden we veel contact zodat U ook betrokken bent ( indien gewenst) bij het hele proces – uw aanwezigheid wordt ten zeerste geapprecieerd bij de echo, geboorte, bezoekjes, Puppy Splash, … ( dagelijkse bezoekjes storen na afspraak zeker niet! )
  • start-materiaal zoals een puppyren, een puppy-autobench, … kunnen na afspraak uitgeleend worden
  • Een goed contact met ons is van cruciaal belang – wij staan levenslang voor al onze puppies en hun baasjes klaar

Mensen die interesse hebben kunnen zich kandidaat stellen, zodat wij een bezoekmoment kunnen afspreken..

Deze honden leven reeds met hun geweldige baasjes op Gastgezin/Co-Owned basis… to be continued…. 

Border's Resort's Soul 'n Body King of My Heart 'Cashmere'

Cash woont bij Eline en Kristof in Lokeren op Co-Owned basis.
Eerder onverwacht kwam er van hun, na ons verhaal gehoord te hebben, het aanbod om Cashmere Co-Owned te plaatsen - waardoor wij met trots een toekomstige Casanova ter beschikking zullen hebben.Eline en Kristof hebben vol goede moed naast hun basis gehoorzaamheid ook het Showtrainen gestart en ze doen dit voortreffelijk. Cashy wist op zijn eerste wedstrijdje, voorgebracht door Eline(!!!) een eerste plaats met Veelbelovend te behalen en een geweldig keur-rapportje!
Qaipirinha Black Cherry from Aest Eloriel 'Nalu'

Co-Owned wonend bij Elisabeth en Stefan in Hasselt
Als je het beste pupje van de nest moet verkopen... Eli en Stefan zijn ondertussen geweldige vrienden ( en meer 🙂 ) en hebben besloten dat Nalu ten huize Aest Eloriel voor nageslacht mag zorgen. Dat ze het beste pupje uit de nest was, daarin heb ik me niet vergist, want op mijn vraag om 'Af en Toe' eens te trainen, zijn Eli en Stefan zich gaan storten op Showtraining, en is Nalu nu reeds 2 jaar ongeslagen Beste Teef op de Hagelandse Schoonheidswedstrijd.
Once A Day I Create History from Aest Eloriel 'Diesel"

Co-Owned met Tine en Giovanni in Bekkevoort en is lid van de RED STAR FIGHTERS
Diesel heeft ondertussen reeds nageslacht rondlopen - en wat voor nageslacht! De papa van de hierboven genoemde Cashmere... de papa van ons Lacey, en menig ander geweldige pupjes.

Wij zijn zo dankbaar dat Tine en Gio ons kanon zo'n geweldig leven geven.... en eerlijk... 't is wat zij er van gemaakt hebben! 🙂 WE LOVE DIESEL!
border collieOrient Express to Russia with Love from Aest Eloriel 'Roxy'

op Gastgezin wonend bij Kirsten en David in Bevekom
Ons Roxy - het meisje dat wijzelf wilden aanhouden uit het nestje van Aurora en MJ...

Haar eerste 9 maandjes heeft ze van haar gezinnetje genoten, waarna ze tijdens de verbouwingen aan hun nieuwe woonst even bij ons kwam logeren. Wat een geweldig meisje, ze is de oogappel van mama Aurora. Roxy heeft, tegelijk met haar mama, het leven gegeven aan haar jongens en deze met passie en liefde grootgebracht.
Littl CRMNL from Aest Eloriel

Op Gastgezin wonend bij Serge en Marleen in Halen
Onze Goofy van de hoop, in mijn ogen een van de mooiste en zachtaardigste honden ooit, maar mijn god wat een fletsbeest. Dit 'fletsgehalte' zorgt er helaas voor dat Milow, in plaats van fier door de ring te dartelen, denkt dat het de foute party is 😉

Milow steelt liever de show als dat hij gaat showen - maar dat neemt niet weg dat hij een echt feestvarken is.
Quit the Stage Baby - I Am Bad from Aest Eloriel 'Rhaego'

Co-Owned wonend bij Anne, Bart, Cedric en Moesti in Bornem
Toen Bart en Anne met de honden-schuwe Cedric voor de deur stonden ontstond er een speciale band. Deze mensen zijn ondertussen meer dan slechts kenissen maar goede vrienden geworden. Gezien ik zo graag een reu uit dit speciale, laatste nest van Luna, wilde houden en zij als gezin de extra hulp zagen zitten ins Rhaego in Co-Owned bij hun gaan wonen.