Aest Eloriel ( Siri )

 • Uitgesproken A-jest E-lo-rie-el
 • Elfs voor “Als de Sterren ontwaken boven het Woud”

Border’s Resort ( Leen & André )

 • Uitgesproken op z’n Engels “Border’s Riezort”
 • Engels voor “Luxe Verblijfsoord voor Border Collies

Inferieur op Kwantiteit – Superieur door Kwaliteit – Border Collies met BRAINS en BEAUTY
Gezond in huis opgevoed, onder hygiënische omstandigheden grootgebracht en zorgvuldig gesocialiseerd
Begeleiding voor de geboorte, tijdens de puppyweken en in het verdere leven
2 samenwerkende kennels – Uitblinken door Kwaliteit is een Familieaangelegenheid!

«When I was just a little girl, I asked my mother, what will I be. Will I be pretty? Will I be rich? Here’s what she said to me:
Que serra serra, what ever will be, will be. The future ’s not ours to see. But you’ll have your Border Collie!»

Ik was net acht jaar oud toen ik voor het eerst de film BABE zag, over een klein pratend varkentje dat geadopteerd werd door een prachtige zwart witte Border Collie teef genaamd Fly. Dat Border Collie teefje stal mijn hart en ik wilde niets liever dan ooit zo’n prachtige sprekende hond aan mijn zijde hebben. Het heeft 11 jaar geduurd voor ik de stap daadwerkelijk kon en mocht zetten, een tijdspanne die het wachten meer dan waard was!

Met Fynn ging er een nieuwe wereld voor me open en al snel volgde de Border Collie Microbe in de familie. Q vervoegde ons gezin en géén 2 jaar later kwam Luna in mijn leven. Luna, mijn hartenwens. Met haar hoopte ik mijn grote droom van ‘eens een nestje’ te hebben, waar te maken.

“Als je iets doet, doe het fatsoenlijk en met je hart” is het motto dat mijn grootmoeder hoog in het vaandel achtte en zo is mijn moeder opgegroeid. Deze levenswijsheid is één van haar grootste geschenken naar mij toe, en zo werd ik als jongedame met raad en daad bijgestaan door ouders die al even Border-verliefd waren.

Mijn droom van een nestje mocht ik van hun echter enkel waarmaken indien ik de verantwoordelijkheid voor nieuw leven ook op mij wilde nemen, met alle gezondheidsvragen en ras-feiten. Ik bleek mijn huiswerk met Luna gedaan te hebben, zij slaagde met vlag en wimpel niet enkel voor haar gezondheidstesten maar schitterde ook op de podia van schoonheidstentoonstellingen. Zo werd in 2010 de kennel from Aest Eloriel geregistreerd en werd Luna bekroond tot onze Foundation Bitch – onze grondpijler. Want dat met ‘eens een nestje hebben’ is moeilijk als je graag een dochter van je teefje wil… en ze enkel zoontjes krijgt!

In 2018 en met mijn vertrek uit het ouderlijk nest, bleef een leegte achter in het hart van mijn ouders. Geen kleine pluisbolletjes meer die aan je broekspijpen trekken. Geen neus-kusjes meer of zachte puppypootjes en buikjes.. Dit zwarte gat werd gevuld door het ontstaan van The Border’s Resort.

Samenwerken, op een hoger niveau.  2 Border Collie Kennels, 1 gemeenschappelijk doel:

De Border Collie, een ras, een passie, een levensstijl.

Wij van Aest Eloriel en The Border’s Resort streven er naar om Border Collies te fokken die qua type meer dan enkel aan de ras-standaard voldoen, waarbij gezondheid en socialisatie binnen een hygiënische omgeving centraal staan. Daarnaast streven we voor het behoud van de werklust, die een typerend en origineel karaktertrekje is van de Border Collie.

De honden waarmee wij fokken behalen allen uitmuntende resultaten op nationale en internationale tentoonstellingen en verkeren in goede fysieke en mentale gezondheid. Onze honden zijn geliefde familieleden en worden zo veel mogelijk betrokken bij het dagelijkse leven. Het fokken van een nest doen we uit liefde voor het ras. Wij fokken slechts één, uitzonderlijk twee, nestjes per jaar. De teven zijn minstens 2 jaar oud voor ze hun eerste nest krijgen en tussen de nesten zal minimum een jaar zitten. Onze uitverkoren dekreuen zijn eveneens minimum 2 jaar oud. Jongere leeftijden bij beide geslachten zijn niet te verantwoorden.

Omdat kennis op alle gebied het belangrijkste goed is, trachten wij niet enkel op vlak van genetische testen het volledige erfgoedpakket mee te hebben, maar ook op alle andere vlakken een voorbeeldrol te handhaven.

Voeding, opleiding, spel, sport en samenzijn binnen een gecontroleerde context maken het leven met en van de hond en de hondeneigenaar gemakkelijker. Daarom zijn wij ook enorme voorstanders van het continu bijscholen en Life Long Learning, en zijn wij ook met veel plezier aanwezig op symposia, opleidingen en workshops, georganiseerd door experten op hun domein. Iets wat wij steeds trachten te worden binnen onze doelstellingen.

Onze Puppies

Onze puppies groeien op in familiale kring en maken reeds vroeg kennis met onze andere borders. Ze krijgen in de periode dat ze bij ons zijn diverse prikkels (lawaai, beweging, vervoer, anderen dieren, vreemde mensen,…) zodat de nieuwe eigenaars een goed gesocialiseerde pup mee krijgen. Vanaf dat moment is het aan hen om de opvoeding van de hond voort te zetten, maar staan wij nog steeds ter beschikking voor het geven van raad en het bieden van hulp.

Onze pups worden afgespeend op vlees en brokken en zullen gedurende hun verblijf bij ons ook kennismaken met natuurlijke beloningen en knabbels.
Uit overtuiging geven wij aan onze pups, net als aan onze volwassen honden, brokken van het merk Dr. Clauders Best Choice, in aanvulling met verschillende soorten WOLFS-MENU-vleesplakjes. Sedert 2018 hebben wij ook het BARF’en begonnen.. en zijn letterlijk verkocht!

Ze worden ontwormd op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken en worden tevens wekelijks opgevolgd door onze lieve vriendin en dierenarts Evi Vandersmissen. Op de leeftijd van 6 weken krijgen ze hun eerste vaccin-controle ( Vacci-check) mee en hun chip wordt geïmplanteerd. Tevens wordt er bij iedere pup een DNA-staal afgenomen voor hun stamboomaanvraag bij de KMSH ). Enkel de puppies die onbeschermd zijn worden gevaccineerd. Indien de moedermelk nog aan het werk is in het kleine puppylichaam worden er geen vaccins meegegeven. Naast de controles door DA Vandersmissen worden onze pups ook gecontroleerd op oogafwijkingen bij ECVO-artsen Janssen & Storms en dit rond de leeftijd van 7 weken. Zowel voor ons, alsook voor het toekomstig baasje van de pup is dit een bijkomende zekerheid.

Onze puppies mogen het nest niet voor de leeftijd van 8 weken verlaten. Onze ervaring leert ons hoe broodnodig deze laatste momenten met ouders, tantes en nonkels zijn voor de best mogelijke socialisatie ( hondentaal, rangorde, .. ) Iedere pup krijgt een puppypakket mee met speeltjes, een nestlap, knabbeltjes, een voer-startpakket, een schriftelijke verkoopovereenkomst, puppygids en officiële papieren.
Indien u interesse hebt in een Border Collie pup kan u ons steeds vrijblijvend contacteren. Hebt u interesse in een welbepaalde combinatie mag u dat via mail steeds aangeven, maar weet dat wij u pas als ernstige kandidaat kunnen beschouwen na een persoonlijke kennismaking.
Graag hadden wij uw voorkeur voor geslacht, het latere gebruiksdoel van de hond (sport, show, gezelschapshond,…) en de samenstelling van uw gezin, alsook uw leefomgeving geweten. Op basis hiervan kunnen we u begeleiden in de keuze van een pup, aangezien wij een duidelijker zicht hebben op de ontwikkeling en de karakters van de pups. De keuze van een pup gebeurt valt ons ten deel en gebeurd ten vroegste op 6 weken, voorkeuren mogen natuurlijk steeds aangegeven worden. Deze manier van werken is voor ons een succes gebleken.

Vreemde Getijden: Australian Cattle Dogs

Midden 2019 begon voor ons de zoektocht naar een passend Australian Cattle Dog teefje dat wij aan ons showteam wilden toevoegen. Onze lieve Evi was namelijk haar geliefde Trigger verloren en zocht nu naar een nieuw ACD maatje. Het gaatje in haar hart werd gevuld met de komst van de lieftallige “My My”, een Amerikaanse Import die niet kon aarden in haar nieuwe Nederlandse thuishaven.

Een week na aankomst moest My My plaats nemen op de Echo-stoel omdat wij een licht vermoeden hadden dat de ‘schijndracht’ toch meer een echte dracht was. De Echo en RX bevestigden dat de jonge My My moeder zou worden. Met een brok in ons keel hebben wij de stap tot ‘Tienermoeder’-Bevalling gewaagd – gezien My te ver heen was door de dracht-tijd konden wij onmogelijk op een ‘veilige’ manier ingrijpen.

Dit houdt ook in dat wij onze showplannen een jaartje vertragen.. maar onmiddellijk met z’n 2tjes in de ACD Showring zouden invallen. Uiteindelijk werden Evi en ikzelf verliefd op verschillende pups en kreeg niemand van ons over het hart om tegen de andere te zeggen dat de ene beter was.. Dus bleven beide dames bij hun moeder thuis! Beware – the Pirates are coming!


Onze Werking

Wie interesse heeft in een puppy van bij ons dient op de kraamkamer het formulier zo volledig mogelijk in te vullen om tot een kennismakingsgesprek uitgenodigd te worden. Na dit kennismakingsgesprek beslissen de kandidaat-baasjes alsook wij als fokker of we samen in zee willen gaan. Indien beide partijen akkoord zijn wordt het kandidaat-baasje op de voorkeurslijst geplaatst.

Mensen die op onze voorkeurslijst staan krijgen van ons een wekelijkse update over het verloop van de dracht, de echo en worden natuurlijk persoonlijk op de hoogte gehouden van de bevalling en de geboren pups. Alles wordt schriftelijk en via foto’s/video’s vastgelegd zodat niemand iets tekort komt. Er wordt een inlog verstrekt van de geheime Facebook-groep alsook een inlog voor een online-platform. En dan is het aftellen.

De eerste 14 dagen gunnen we moeder en haar kroost alle rust, maar daarna bent u van harte welkom om kennis te maken met onze puppies. Uiteraard vragen wij ten strengste om onze hygiëne-maatregelen en opvoedingsoefeningen aan te houden.

Gezien het voor ons van aller grootste belang is dat onze hondjes alle tijd, zorg en liefde krijgen die ze zo brood-nodig hebben, een bloedlijn vers bloed nodig blijft hebben om gezond te kunnen functioneren EN ook wij als mens onze grens hebben in het aantal honden dat we verantwoord kunnen huisvesten, hebben wij besloten om te werken met gastgezinnen en co-owners.

Onze hondjes komen regelmatig op bezoek, samen met hun baasjes, en kunnen steeds bij ons terecht als baas ergens heen moet waar boefje niet mee kan. Op basis van vertrouwen, eerlijkheid en inzet bouwen wij zo samen met het gastgezin/co-owner aan een vriendschap met slechts 1 doel: het celebreren van liefde voor onze schat.

Wij ondersteunen de gastgezinnen en/of co-owners bij alles wat er te doen en te laten valt, deze mensen kunnen, net als alle andere pup-kopers steeds op ons terugvallen.

Technisch verkopen wij een pup.
In ons hart adopteert u één van onze kinderen en krijgt er ons gezin bij.

Ons Team

 

 

SiriL Leen André Evi
Manusje van Alles Heart of it All  Dog-Walker & Chauffeur Guardian Angel
Elisabeth Stefan Eline Kristof
Groomer Handler Handler & Groomer to Be Dog-Walker & Trim-Arm

TBA Linda
AE Aussenstelle Deutschland Handler to Be

 

Aest Eloriel Certified

Siri en/of Leen hebben de volgende certificaten behaald of workshops/lezingen bezocht:

 • 2014 – ‘Duurzaam Fokken’ by Mr. Jos DeCuyper (FCI Judge, Head of Scientific Comission KKUSH)
 • 2015 – Basic Grooming Workshop + Skin & Coat Care Course by Pure Paws met Arlene Muzquiz ( CEO Pure Paws )
 • 2015 – Tellington Touch for Dogs by Angels T-Touch Corrine Campagna C1 (SYNTRA)
 • 2015 – Dracht & Geboorte Fokkers Opleiding – Grootste Onderscheiding (THW-FUB )
 • 2016 – Andrologie & Kunstmatige Inseminaties Fokkers Opleiding – Grootste Onderscheiding (THW-FUB )
 • 2016 – Gynaecologie en Dekkingen Fokkers Opleiding – Grootste Onderscheiding (THW-FUB )
 • 2017 – Ring-Commissaris Opleiding KKUSH – Attest Behaald (KKUSH-VDA )
 • 2017 – Socialiseren & Grootbrengen Fokkers Opleiding – Grootste Onderscheiding (THW-FUB )
 • 2017 – Fitness Bij Honden – Theorie @ Het Waterhof (NIMBLE – K9 by Inge Dillen )
 • 2018 – Workshop Hondenvoeding maken by ATD
 • 2018 – EHBO Basis Cursus – Eindwerk van Michelle Marchal ( Para-Vet )
 • 2018 – FREISPRUCH! COLOGNE ARENA – Martin Rütter – DER HUNDEPROFI Live Event
 • 2020 –  AKC Breeders Education Opleiding
 • 2021 – Spirit Dog Training Courses –
 • 2022 – UPCOMING – EHBO bij Honden
 • 2022 – UPCOMING – Relevante Ziektes in de Fokkerij
 • 2023 – UPCOMING – Martin Rütter – DER HUNDEPROFI Live Event