Drochaid Bogha-frois – the Scottisch Rainbow Bridge

Er is een plaats in de hemel die Regenboogbrug heet.
Als een dier, dat een hele sterke binding heeft met iemand hier, overlijdt, gaat dit huisdier over de Regenboogbrug.

Daar zijn graslanden en heuvels voor al onze speciale vrienden, zodat ze kunnen rennen en samen kunnen spelen. Er is genoeg eten, water en zonneschijn en onze vrienden zijn er warm en comfortabel. Alle zieke en oude dieren worden genezen en weer jong, zij die gewond of verminkt waren worden weer ongeschonden en sterk.
De dieren zijn gelukkig en tevreden, maar er is een klein ding: ze missen allemaal een speciaal iemand, iemand die achtergelaten is. Ze rennen en spelen samen, maar er komt een dag waarop er één van hun plotseling stopt en in de verte kijkt. Zijn heldere ogen staan strak, zijn lichaam begint verlangend te trillen.          –         Opeens breekt de gedaante los uit de groep, vliegt over het gras, sneller en sneller.
Je bent gezien.                    En wanneer jij en je speciale vriend elkaar eindelijk treffen, houdt je hem stevig vast in jullie vreugdevolle weerzien, om nooit meer gescheiden te worden. De vrolijke kussen regenen op je gezicht, je handen aaien de liefdevolle kop, en je kijkt weer in die vertrouwde ogen, zolang al weg uit je leven, maar altijd aanwezig in je hart.

Ooit kruist iedereen samen met zijn geliefde de Drochaid Bogha-Frois – de Regenboogbrug

border collie
❂ 19/02/2017 – ✞ 09/08/2021 – Qampari Garibaldi from Aest Eloriel  ‘Darko’

Woede en ongekende hartpijn, deze begrippen kunnen niet bevatten hoe ik me voel.

Je stond klaar om je 2de kans met al je pootjes aan te nemen.
Uit het leven gerukt… zo onfair..
Hopelijk ken je nu de zo verdiende rust…

Darko – geboren als Kiwi – zoon van Djinai en Damon – Rust zacht..

border collie
❂ 15/02/2008 – ✞ 30/01/2021 – Hope ‘n Dream at Aest Eloriel  ‘Fynn’

Jij bent de reden dat ik zo verliefd ben geworden op dit mooie ras.
Woorden schieten mij te kort, hoe moet ik zonder jou?
Slaap zacht mijn liefde.. Na 1 week 24/24 aan je zij gestaan te hebben met in het totaal 7.5 uur slaap.. Ik moest je laten gaan..

border collie
❂ 10/07/2008 – ✞ 19/03/2020 – Horatio Quinncy at Aest Eloriel  ‘Q’

Q’s story… was one of pure love… Quinncy overleed in bijzijn van zijn geliefde roedel na een korte en moeilijke periode, waarin de grootste vijand van een levend wezen zijn lichaam stal. Kanker, de antagonist, kan niet wegnemen hoe vol en beminnelijk onze jongen geleefd heeft. In de 14 dagen die ons na diagnose nog bleven heeft hij land en zee gezien, alsook nog kunnen genieten van een laatste sessie in zijn geliefde waterhof.

Corona zorgde ervoor dat ik zijn laatste levensweek aan zijn zijde heb kunnen doorbrengen, dag en nacht. Je hebt gestreden mijn jongen, 11.5 dierbare prachtige jaren. Slaap nu maar zacht, mijn Knight in Furry Armor.
Je hebt je rust dubbel en dik verdiend…

border collie
❂ 23/04/2017 – ✞ 23/01/2019 – Qarousel I Lost My Heart from Aest Eloriel  ‘LEIA’

Lieve Leia, schattige Leia, zotte Leia. De liefde voor je baasjes werd je fataal. Je gelukzaligheid om hun thuiskomst zette je pootjes aan het dansen. Wonend in de meest rustige straat waar amper een wagen voorbij komt… anders nooit naar buiten crossend… en toch… die ene dag… je liep… En het noodlot nam zijn beloop..en de auto wist niet op tijd te stoppen.
Wie had moeten denken dat de knuffels die we elkaar vorige maand gaven onze laatsten zouden zijn. Herlinde, Anneleen, jullie hele gezin is hierdoor zo aangeslagen… heel veel sterkte…

Leia – geboren als Mambo – dochter van Luna en Teddy – Het ga je goed

border collie
 ❂ 05/01/2019 – ✞ 07/01/2019 – Border’s Resort’s Safe ‘n Sound Come Mornin’ Light ‘DENIM’

Denim is de eerstgeboren zoon van Sookie en Diesel – deze kleine held heeft besloten het voortouw te nemen om zijn mama en zijn 2 zusjes te beschermen. Satine en Lacey, alsook mama Sookie, zouden in grote nood geraakt zijn mocht deze kleine held de geboorte niet ingang gezet hebben, zonder zelf klaar geweest te zijn om de grote wereld te ontdekken.

Onze held – ons beeldschoon kleine perfecte ventje. Te perfect.
Slaap zacht Denim – je zal gemist worden

border collie
❂ 06/12/2015 – ✞ 04/07/2016 – Offer me a Drink – Shaken Not Stirred from Aest Eloriel ‘FAENOR’

Geboren als JB, jongste zoon van MJ en Aurora.

Feanor is overleden aan de neurologische gevolgen van over-vaccinatie. Jarenlang onderzoek bij leven en na zijn overlijden hebben aangetoond dat Feanor perfect in een studie past van jonge honden die overmatig zijn blootgesteld aan Thiomersal en Aluminium Hydroxide, dewelke in huidige vaccin’s voor honden gebruikt worden en hierdoor afwijkingen ontwikkelen.

Wij wensen Raf heel veel sterkte met het verlies – moge hij over neef Darko en achterneefje Sonic waken

border collie
❂ 06/12/2015 – ✞ 08/03/2016 – Obsessed by Your Golden Eyes Only from Aest Eloriel ‘LUNA’

Geboren als oudste dochter van MJ en Aurora.

Een stom stom stom accident waarbij dit prachtige pareltje op haar achterhoofd viel tijdens een spelletje staartje-vang tussen haar en haar broertje zorgde ervoor dat er, naast een zware hersenschudding, ook een blokkade ontstond in haar lagere hersenen. Dit kleine meisje moest verlost worden en is uiteindelijk vredig ingeslapen… veel te vroeg…

Onze eerste Engel aan gene zijde.. moge zij waken over haar nichtje Fairy.

border collie
❂ 01/01/1997 – ✞ 11/12/2016 – Mephisto The Cat ‘BORDY”

Slaap zacht m’n beste kattenvriendje… De kat die dacht dat ze een hond was, in de kleuren van de Borders, met de naam van de Borders en met de liefde voor de Borders. Een paar dagen al vochten we om je wat langer bij ons te hebben, en je ging er weer volle bak tegenaan. Maar een oud lichaam kan zelfs de beste dierenarts niet weer jong maken..

Bedankt Evi die ervoor gezorgd heeft dat deze kerel de knappe leeftijd van potverdekke 19 jaar en 11 maanden op zijn teller had staan…

Zijdenpoot je wordt gemist…

 

border collie

Onze dank gaat uit naar Dirk, Kathy, Joyce, Philip en Steve van Amicitia die voor ons op de meest serene, mooie en liefdevolle manier de laatste reis van onze FurKids begeleiden tijdens de crematie.