Drochaid Bogha-frois – the Scottisch Rainbow Bridge

Er is een plaats in de hemel die Regenboogbrug heet.
Als een dier, dat een hele sterke binding heeft met iemand hier, overlijdt, gaat dit huisdier over de Regenboogbrug.

Daar zijn graslanden en heuvels voor al onze speciale vrienden, zodat ze kunnen rennen en samen kunnen spelen. Er is genoeg eten, water en zonneschijn en onze vrienden zijn er warm en comfortabel. Alle zieke en oude dieren worden genezen en weer jong, zij die gewond of verminkt waren worden weer ongeschonden en sterk.
De dieren zijn gelukkig en tevreden, maar er is een klein ding: ze missen allemaal een speciaal iemand, iemand die achtergelaten is. Ze rennen en spelen samen, maar er komt een dag waarop er één van hun plotseling stopt en in de verte kijkt. Zijn heldere ogen staan strak, zijn lichaam begint verlangend te trillen.          –         Opeens breekt de gedaante los uit de groep, vliegt over het gras, sneller en sneller.
Je bent gezien.                    En wanneer jij en je speciale vriend elkaar eindelijk treffen, houdt je hem stevig vast in jullie vreugdevolle weerzien, om nooit meer gescheiden te worden. De vrolijke kussen regenen op je gezicht, je handen aaien de liefdevolle kop, en je kijkt weer in die vertrouwde ogen, zolang al weg uit je leven, maar altijd aanwezig in je hart.

Ooit kruist iedereen samen met zijn geliefde de Drochaid Bogha-Frois – de Regenboogbrug

border collie

Somporn “Nid” Phengdis
Mentor – Ghostbuster – Voorbeeld

❂ 01/01/1962 – ✞ (15) 18/02/2012

Evi Vandersmissen
Partner in Crime – Werpkistbuddy – Dierenarts

❂ 17/08/1981 – ✞ (10) 12/07/2022

Als fokker,als mens, heb ik de eer gehad om twee van de meest geweldige vrouwen te leren kennen, die je je kan voorstellen. Ik heb de kans gekregen om onder hun wakend oog te leren, fouten te maken, en samen met hun vast kunnen stellen hoe het op te lossen en kon samen met hun juichen om hoe goed foutjes werden rechtgezet en successen werden behaald.

Nid. Met haar hart van goud, rap van tong en een liefde voor de Border Collie die emmers deed overlopen… Niagara-style.Tot de dag van, vandaag voer ik mijn honden zoals Nid me leerde. train ik mijn honden zoals Nid me toonde en groom ik zoals Nid mij voordeed. Ik zet pups op de wereld zoals zij me aanleerde. Ik blijf trouw aan alles wat ze me bijbracht;
Ik ben dankbaar,trots en zo ontzettend gebroken om haar laaste protegée te zijn, met een pup uit haar allerlaatste nestje.
Overleden voor mijn aller eerste nest nog maar onderweg was. Nooit zal ik weten wat je er van vindt. En niemand die jou kan vervangen.

Toen Nid me niet meer kon bijstaan in de fokkerij was Evi onmiddellijk bereid me te helpen. Ik train mijn honden aan de hand van schema’s die Evi me leerde. Stretch zoals zij me aanleerde. Bandageer zoals zij me aanleerde. Volgende de opleidingen die zij me aanraadde. En ben zo zo ZO dankbaar dat ik bij operaties, interacties en pilootprojectjes deel mocht uitmaken van haar inner-circle. Titeren? Osteo? Wij stonden mee aan de wieg. De nieuwe praktijk, haar huwelijk, wedstrijden dressuur en mennen. Trainingsessies. Zelfs lesgeven op school samen. En zij, zij kreeg me weer op de rug van een paard.

Jij was meer dan ‘mijn dierenarts’. Jij was mijn rustpool toen emoties betreffende mijn honden me verslonden. Jij was mijn rots in de branding als het mis dreigde te lopen tijdens een bevalling en we hebben samen nog nooit een pup verloren. Je hielp me met Fynn en Q. Met hun
Je bent meer dan een vriendin. Je bent een voorbeeld, de grote zus die ik nooit gehad heb. Dankjewel dat ik deel mocht uitmaken van jou leven.

Als fokker, als mens, als Siri. Dankjewel dames.. en het valt af te wachten of ik het zonder jullie aan kan.

border collie

❂ 27/03/2014 – ✞ 15/11/2023- Now I heal th World Cuz I’m from Aest Eloriel ‘ Diesel’

Klein mirakel van een duwtje..  Mijn kleine Sainty met de grote witte S-kraag. Wat was je toch een speciaaltje in de nest. Iets wat je bij je baasjes altijd hebt weten aan te houden.

Zo een prachtige lieve vent. Je was een top kleine broer voor Golden Retriever Iago. Kleine gehoorzaamheidskampioen… Het verlies van iago brak je en bracht je tot aan de rand van een klif, eentje waar baasjes Christa en Johan gelukkig konden van wegtrekken, tot de komst van je nichtje Sky.

Samen met Sky acht poten op 1 buik…  Wat ga ik je ongelofelijk hard missen. Slaap zacht lieve kerel. je was er eentje uit de duizend.

You healed the World and made it a better place 

 

border collie
❂ 23/04/2014- ✞ 10/05/2021 – N I’m Known as Little Ice Man from Aest Eloriel ‘Ice’

Heel erg veel sterkte aan baasjes Danny en Leentje.. Slaap zacht mijn grote boef, je was er eentje uit de duizend, een gewone mannelijke versie van je mama.

Één van de zoteste pupjes die je je kan voorstellen.

 

border collie
❂ 04/12/2006 – ✞ 23/11/2021 – Elegance in Red ‘Red’

Als een hond je alles gegeven heeft wat hij in zich had. Als hij passie en werkvermogen en schoonheid combineerde met levenslust en een passionele liefde voor z’n baasje. Dan is het je plicht, om te zien wanneer het genoeg geweest is.

Wij van Aest Eloriel en Border’s Resort danken Lieve en André van ganser harte voor de kans om de ongelofelijk Red z’n stempel in onze kennel te laten drukken. Voor hun vriendschap en voor te zijn wie ze zijn. Wij wensen jullie hartsveel sterkte met dit verschrikkelijke verlies.

En aan Redje, je zal nooit of te nimmer vergeten worden. Je bent de grote liefde van Luna, de bent de grootste vriend van je dochter Djinai en je had leute met je nicht Khaleesi en je kleindochter MacKenzie. je bent alles wat wij ooit wilden hebben. En wij zijn dankbaar. En Trots. Om jou gekend te hebben.

LOVING HIM IS RED! BURNING RED!

border collie
❂ 19/02/2017 – ✞ 09/08/2021 – Qampari Garibaldi from Aest Eloriel  ‘Darko’

Woede en ongekende hartpijn, deze begrippen kunnen niet bevatten hoe ik me voel.

Je stond klaar om je 2de kans met al je pootjes aan te nemen.
Uit het leven gerukt… zo onfair..
Hopelijk ken je nu de zo verdiende rust…

Darko – geboren als Kiwi – zoon van Djinai en Damon – Rust zacht..

border collie
❂ 15/02/2008 – ✞ 30/01/2021 – Hope ’n Dream at Aest Eloriel  ‘Fynn’

Jij bent de reden dat ik zo verliefd ben geworden op dit mooie ras.
Woorden schieten mij te kort, hoe moet ik zonder jou?

Slaap zacht mijn liefde.. Na 1 week 24/24 aan je zij gestaan te hebben met in het totaal 7.5 uur slaap.. Ik moest je laten gaan..

border collie
❂ 10/07/2008 – ✞ 19/03/2020 – Horatio Quinncy at Aest Eloriel  ‘Q’

Q’s story… was one of pure love… Quinncy overleed in bijzijn van zijn geliefde roedel na een korte en moeilijke periode, waarin de grootste vijand van een levend wezen zijn lichaam stal. Kanker, de antagonist, kan niet wegnemen hoe vol en beminnelijk onze jongen geleefd heeft. In de 14 dagen die ons na diagnose nog bleven heeft hij land en zee gezien, alsook nog kunnen genieten van een laatste sessie in zijn geliefde waterhof.

Corona zorgde ervoor dat ik zijn laatste levensweek aan zijn zijde heb kunnen doorbrengen, dag en nacht. Je hebt gestreden mijn jongen, 11.5 dierbare prachtige jaren. Slaap nu maar zacht, mijn Knight in Furry Armor.
Je hebt je rust dubbel en dik verdiend…

border collie
❂ 23/04/2017 – ✞ 23/01/2019 – Qarousel I Lost My Heart from Aest Eloriel  ‘LEIA’

Lieve Leia, schattige Leia, zotte Leia. De liefde voor je baasjes werd je fataal. Je gelukzaligheid om hun thuiskomst zette je pootjes aan het dansen. Wonend in de meest rustige straat waar amper een wagen voorbij komt… anders nooit naar buiten crossend… en toch… die ene dag… je liep… En het noodlot nam zijn beloop..en de auto wist niet op tijd te stoppen.
Wie had moeten denken dat de knuffels die we elkaar vorige maand gaven onze laatsten zouden zijn. Herlinde, Anneleen, jullie hele gezin is hierdoor zo aangeslagen… heel veel sterkte…

Leia – geboren als Mambo – dochter van Luna en Teddy – Het ga je goed

border collie
 ❂ 05/01/2019 – ✞ 07/01/2019 – Border’s Resort’s Safe ’n Sound Come Mornin’ Light ‘DENIM’

Denim is de eerstgeboren zoon van Sookie en Diesel – deze kleine held heeft besloten het voortouw te nemen om zijn mama en zijn 2 zusjes te beschermen. Satine en Lacey, alsook mama Sookie, zouden in grote nood geraakt zijn mocht deze kleine held de geboorte niet ingang gezet hebben, zonder zelf klaar geweest te zijn om de grote wereld te ontdekken.

Onze held – ons beeldschoon kleine perfecte ventje. Te perfect.
Slaap zacht Denim – je zal gemist worden

border collie
❂ 06/12/2015 – ✞ 04/07/2016 – Offer me a Drink – Shaken Not Stirred from Aest Eloriel ‘FAENOR’

Geboren als JB, jongste zoon van MJ en Aurora.

Feanor is overleden aan de neurologische gevolgen van over-vaccinatie. Jarenlang onderzoek bij leven en na zijn overlijden hebben aangetoond dat Feanor perfect in een studie past van jonge honden die overmatig zijn blootgesteld aan Thiomersal en Aluminium Hydroxide, dewelke in huidige vaccin’s voor honden gebruikt worden en hierdoor afwijkingen ontwikkelen.

Wij wensen Raf heel veel sterkte met het verlies – moge hij over neef Darko en achterneefje Sonic waken

border collie
❂ 06/12/2015 – ✞ 08/03/2016 – Obsessed by Your Golden Eyes Only from Aest Eloriel ‘LUNA’

Geboren als oudste dochter van MJ en Aurora.

Een stom stom stom accident waarbij dit prachtige pareltje op haar achterhoofd viel tijdens een spelletje staartje-vang tussen haar en haar broertje zorgde ervoor dat er, naast een zware hersenschudding, ook een blokkade ontstond in haar lagere hersenen. Dit kleine meisje moest verlost worden en is uiteindelijk vredig ingeslapen… veel te vroeg…

Onze eerste Engel aan gene zijde.. moge zij waken over haar nichtje Fairy.

border collie
❂ 01/01/1997 – ✞ 11/12/2016 – Mephisto The Cat ‘BORDY”

Slaap zacht m’n beste kattenvriendje… De kat die dacht dat ze een hond was, in de kleuren van de Borders, met de naam van de Borders en met de liefde voor de Borders. Een paar dagen al vochten we om je wat langer bij ons te hebben, en je ging er weer volle bak tegenaan. Maar een oud lichaam kan zelfs de beste dierenarts niet weer jong maken..

Bedankt Evi die ervoor gezorgd heeft dat deze kerel de knappe leeftijd van potverdekke 19 jaar en 11 maanden op zijn teller had staan…

Zijdenpoot je wordt gemist…

border collie

Onze dank gaat uit naar Dirk, Kathy, Joyce, Philip en Steve van Amicitia die voor ons op de meest serene, mooie en liefdevolle manier de laatste reis van onze FurKids begeleiden tijdens de crematie.