border collie

 

CANINE THERAPY DOGS @ WORK

Aest Eloriel & Border’s Resort zijn de wieg van enkele Therapy Dogs, honden dewelke in de geestelijke gezondheidszorg worden ingezet bij mensen. Wij zijn heel erg trots op deze honden en vooral dankbaar voor de inzet van hun baasjes!

border collie

LEIA @ Work

at
– ‘Leia’ – Border’s Resort’s Shake It Off Baby – Shake It Off ( Diesel x Sookie )

border collie

JACK & TYNKERBELL @ WORK

( successors of ‘Miss Marie’ ) at Ateljee & E-Qi Sense
– ‘Jack’ – Unburnt Breaker of Chains from Aest Eloriel ( Khaleesi x Daemon )
– ‘Tynkerbell’ – Vesper of Humility from Aest Eloriel ( Zayah x Daemon )

Marie, Tynkerbell & Jack

Ik ben Nathalie, vrouw van David en mama van Joran en plusmoeder van Sverre en Casto. Ondertussen alle 3 jongvolwassen kerels. De papa van Joran ben ik verloren tijdens onze zwangerschap. Deze levenservaringen zijn deel van mijn eigen leerprocessen die mij maken tot wie ik ben en die ik mee neem in mijn werk als therapeut. In juli 2022 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie in Poppel. Ik wil van deze fijne, rustgevende plek ook voor onze cliënten een veilige haven maken. Zodat zij hier in alle vertrouwen kunnen helen, ontwikkelen en ontplooien.

In 2001 behaalde ik mijn diploma sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. In mijn vroege carrière als hulpverlener werkte ik met thuislozen en gezinnen in armoede. Later ging ik aan de slag als mobiele gezinsbegeleidster. Ik werkte met gezinnen, ouders, jongeren en kinderen. Op een bepaald moment kwam er een jongere op mijn pad die heel moeilijk bereikbaar was, naar school gaan lukte hem ook niet meer. Deze jongen had in zijn jonge leven al heel wat hulpverleners en instanties voorbij zien komen. Op dat moment ben ik Marie, mijn border collie van toen 3 jaar, gaan inschakelen. Het was prachtig om te zien hoe deze jongen open bloeide in zijn contact met Marie, en hoe hij weer naar buiten durfde, al was het maar 1 keer op de week.

Lapdog Jack

Als er een afspraak met mij en Marie gepland stond, stond hij bij de deur te wachten met een tennisbal in de hand. ‘Sinds ik met Marie ga wandelen ga ik ook zelf meer naar buiten en ik durf vreemde mensen aan te spreken’ zei hij mij tijdens een evaluatiegesprek. Het doet me nog steeds iets als ik eraan terug denk. Dit was de start van mijn roeping om mijn passie voor paarden en border collies te gaan combineren met ondersteuning en begeleiding op maat voor kinderen, jongeren en gezinnen. Sindsdien heeft Marie al voor vele kinderen en jongeren een belangrijke rol gespeeld, als therapiehond op haar eigen zachte, ontwapenende, uitnodigende en speelse manier.

Al snel werd ik door mijn toenmalige werkgever gevraagd om aan de slag te gaan als therapeut met dieren bij Enso in Brasschaat. Samenwerken in een multi-disciplinair team met een overeenkomstige visie vind ik nog steeds een enorme meerwaarde. Ondertussen heb ik vanuit die overtuiging een eigen praktijk uitgebouwd met fijne collega’s in een multi-disciplinair team. Ik ben mijn “once in a lifetime” hond en partner in crime, Marie, er enorm dankbaar voor dat zij mee de reden is geweest van mijn keuze om mijn passie te volgen en er echt voor te gaan! Marie’s opvolging is verzekerd met Jack en Tynkerbell!

Bij Ateljee ben ik zaakvoerder en werk ik als therapeut voor kinderen, jongeren, gezinnen, koppels en volwassenen. Ons Aanbod omvat: Integratieve therapie, Therapiehond, Paardencoaching, wandeltherapie,  Traumabegeleiding en EMDR

E-Qi Sense &é Ateljee

Steenweg Baarle 63, Poppel, Belgium – nathalie@eqisense.com – www.eqisense.com

border collie

OTHER AE-BR’s AT WORK

MJ @ WORK

Cargo & Transport Companion Dog at DBR Trans with owner André
– ‘MJ‘ ( Cro Ch Int Ch MLyrics of MJ from Aest Eloriel  )

André, was dagelijks op de baan met een grote vrachtwagen doorheen Vlaanderen en Wallonië, zijn On-the-Road-Compagnon niet zelden de knappe MJ.

Vandaag is André op welverdiend Pensioen, en cruisen hij en MJ met een maatje minder van wagen over de Belgische banen.

Niets houdt MJ echter tegen om samen met ‘zijn André’ achter het stuur te kruipen!

APPA @ WORK

Cargo & Transport Companion Dog at Beneparts with owner Laurissa
– ‘Appa‘ ( Border’s Resort’s Stop – There’s No Stopping Me )

-> insert Pic & Text <-

BENEPARTS BvBa – Bleukenlaan 17, 2300 Turnhout

border collie

momenteel zijn wij van de voorgaande jaren nog resultaten aan het toevoegen 🙂 even geduld