Tropical State of Mind from Aest Eloriel

Ch Lyrics of MJ from Aest Eloriel x Qaipirinha Black Cherry from Aest Eloriel

Na de smaak van hondensport Gehoorzaamheid te pakken te hebben, was ik op zoek naar mijn MAATJE om deze sport verder uit te bouwen.
De hoofdinstructrice van de plaatselijke hondenschool raadde me uit eigen ervaring de Border Collie kennels Aest Eloriel en Borders Resort aan. Na het kennismakingsgesprek wist ik meteen dat dit “the place to be” is! Ik ken niemand meer gepassioneerd in wat ze doen dan Siri en Leen.
Na een lange wachttijd werden eindelijk 5 fantastische pups geboren, The Tropies… We werden, rekening houdend met de bizarre omstandigheden die Covid-19 met zich bracht, zoveel mogelijk betrokken bij de ontwikkeling van deze schatjes. Toen de pups 4 à 5 weekjes oud waren, mochten we de Tropies een eerste bezoekje brengen, uiteraard met alle corona-voorzorgsmaatregelen in acht genomen (mondmaskers, desinfecterende handgel, distancing, …)

Na 7, voor mij, lange weken wisten we eindelijk welke pup ons toegewezen zou worden. Siri dacht dat Makani het beste bij mijn gezinnetje zou passen…
Ik kan je zeggen dat Makani een fantastische pup is. Hij is zeer gemanierd, makkelijk te lezen, zeer leergierig, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je merkt gewoon dat het Siri’s roeping is Border Collies op te voeden. Makani is op en top gesocialiseerd. Op 7 weekjes heeft hij met de nodige voorzichtigheid zelfs kunnen proeven van een eerste zwempartijtje, uiteraard wederom rekening houdend met alle corona-voorzorgsmaatregelen.
Op 8 weekjes mochten we dan eindelijk Makani gaan halen. Dit voelde heel dubbel aan. Enerzijds ben je extatisch eindelijk je pup te kunnen omarmen, anderzijds voelde het als het ontvoeren van een kindje van mama Siri.

 

We hebben momenteel een zeer opgevoede pup in huis. Nu is het aan ons om verder te gaan op dit elan. Gelukkig is Siri steeds bereikbaar voor elke vraag, bekommernis over je Bordertje.
Zij heeft tenslotte ook niets liever dan dat haar schatjes gelukkig zijn en blijven.

Durf je het aan een Bordertje in huis te nemen, dan is dit the place to be… Zonder meer krijg je een op en top gesocialiseerde pup in huis. Je wordt volledig begeleid om de komst van je pup voor te bereiden. Daarnaast heb je ook een “handleiding” 24/24 voorhanden om je te helpen in de verdere opvoeding van je hond.

Heel erg bedankt Siri en Leen voor Makani aka Tropical State of Mind…

Amélie, Cara, Joke & Rudy

Tropical Escape of Reality from Aest Eloriel

Ch Lyrics of MJ from Aest Eloriel x Qaipirinha Black Cherry from Aest Eloriel

3 jaar geleden zijn wij voor het eerst opzoek gegaan naar een fokker voor een border collie. Zo kwamen we in contact met de Aest Eloriel familie. Na ons bezoek bij Siri en Leen, hadden we vrijwel onmiddellijk besloten dat onze puppy van de Aest Eloriel family & Border resort zou komen. Later, in 2020, namen we weer contact op met hun omdat we er nu helemaal klaar voor waren om een puppy te verwelkomen in ons gezin. We gingen opnieuw op gesprek en het voelde aan als thuiskomen. We hadden ook net het geluk dat er net een nestje gepland werd met Nalu en MJ.

De Tropies werden geboren. En ja hoor er was toch 1 zwart-witje tussen al de ee-reds. Onze Loki, waar wij vanaf het al een lichte voorkeur voor hadden. Mr’tje uniek tussen al zijn rosse broers en zus. Het was alsof mama Siri het vanaf het begin aanvoelde dat deze knappe kerel onze grote liefde was. De bekendmaking  ‘wie waar gaat leven’ was dan ook een moment om nooit meer te vergeten.

Als ze mij zouden vragen om een fokker van border collies aan te raden. Raad ik zeker en vast Aest Eloriel en Border resort aan! Een super begeleiding gedurende het hele traject met de puppy’s en een familie die je er levenslang bij krijgt. Een welgemeende dankjewel om zo goed voor onze pup en ook voor ons te zorgen! Jullie doen dit echt super!

Dankjewel lieve Siri om onze Loki vanaf zijn geboorte zo goed te verzorgen. Wij beloven plechtig dat we de goede zorgen verder zetten bij ons thuis.

Qaipirinha Black Cherry from Aest Eloriel

N I’m Like a Daemon on a Graham Hill from Aest Eloriel x Neverland Royal Lady Lilly Jean from Aest Eloriel

Na een lange zoektocht naar een border collie, waarbij wij verschillende kennels bezochten en aanschreven, kwamen we uiteindelijk bij Aest Eloriel terecht. Het zou onze eerste hond zijn en we wilden graag degelijk begeleid worden .

Bij ons eerste bezoek werd het duidelijk dat we zouden wachten op een puppy van AE. Wij waren meteen overtuigd! Helaas kreeg het teefje waar wij een pup uit zouden krijgen een miskraam, waardoor de wachtperiode nog eens verlengd werd. Deze periode en vooral Nalu zelf was het meer dan waard om te wachten.

Aest Eloriel op zich, met een groot hart voor honden, zo veel kennis en vaardigheden die ze dan ook nog delen!!! Alles wat ze doen staat in teken van de liefde voor border collies. We kunnen er nog steeds terecht, met eender welke vragen.

Wij kunnen ons geen betere hond en fokker voorstellen!!!

 

Note: Nalu en haar baasjes zijn tot het Show-team toegetreden en verdedigen de AE-kleuren op internationale rashondententoonstellingen. Nalu en baasje Stefan wonnen zo al het Best of Sex uit 28 border collies over kampioenen en dit vanuit de jeugdklas…
NALU en Elisabeth & Stefan maken sedert 2018 ‘vast’ deel uit van Aest Eloriel <3 In 2020 beviel Nalu van haar eerste nestje en kreeg zij thuis versterking van haar dochter Kalani!

Border’s Resort’s Soul ’n Body – King of My Heart

Once a Day I Create History from Aest Eloriel x  Border Follies Lunna

Er zullen ons nog velen gek verklaren: waarom een hond zo ver gaan zoeken… Wat is ver? Elke bezoekweek waren we aanwezig (waarvoor een dikke merci!) de pups zien groeien en hun vorderingen van dichtbij mogen meemaken maakt het nog unieker.
Kristof had (en heeft dit nog steeds) een boontje voor mama Sookie, ik vond het zo fijn om hun eerste kennismaking te zien. Toen wist ik, dit komt goed!

Ondertussen is Cashmere 4 maanden bij ons. Ik herinner me het moment nog toen we onze pup mochten halen, mijn tranen vlogen naar alle kanten, zo emotioneel was ik.

Ik kreeg een van jullie dierbare schatten mee naar huis, de Vlaanders zoals jullie zeggen.
We hebben jullie zoveel vragen gesteld, wat we nog steeds doen. Altijd staan jullie klaar voor ons om goede raad en tips te geven. Zelfs toen ik vroeg: wat doen we het best voor Cashmere, nu dat hij met mij mee gaat werken? Mijn “moederhartje” is gerust nu hij tijdens mijn werkuren ook bij mij is.

 

Dus als iemand ons nog eens gek verklaard van waarom zo ver, zeggen wij spontaan: wij hebben een top fokker! Een andere / betere kunnen we ons niet voorstellen! Wij kunnen nog steeds op hen rekenen!
Niet alleen voor Cashmere maar ook voor ons, betekenen jullie heel veel, vandaar dat ik vaak Mama Siri en Mama Leen laat vallen tijdens gesprekken (niet enkel tegen Cashmere)

Een dikke knuffel van Kristof, Eline en Cashmere aka Einstein die toch al van zijn 9 weken met zijn pootje omhoog plast 😀

Only Diamonds are Forever from Aest Eloriel

Ch Lyrics of MJ from Aest Eloriel x Eyes of the World Kinky Kylie

Onze eerste ontmoeting, ik weet het nog zo goed. Een gezellige babbel met gezellige mensen en een prachtige border bij ons in de zetel (mama Aurora dus). Ons border collie avontuur begon, ik had al lang een oogje op het ras maar had mij nooit kunnen voorstellen dat het zo geweldig zou zijn. Op 6 december werden er 5 prachtige puppy’s geboren, 1 daarvan zou de onze worden… het wachten begon!
Bij elk bezoek werd ik steeds ongeduldiger en leerden we ook jullie steeds beter kennen. Tot op dinsdag 9 februari 2016, een dag waarop alles eigenlijk een beetje anders werd. Ella, mijn kleine prinsesje kwam eindelijk mee met ons naar huis. En ondertussen is ze al bijna 1 jaar.

 

In dit jaar heb ik jullie soms praktisch gestalkt met vragen of onzekerheden waar we voor stonden in de opvoeding van Ella. Keer op keer konden wij rekenen op zo zinvolle antwoorden en werden we echt bijgestaan met raad en daad. De manier hoe jullie nog altijd meeleven met jullie puppy’s kan ik alleen maar bewonderen en daar heb ik zoveel respect voor. Dat toont ook hoe jullie zijn als mensen, fantastische mensen met het hart op de juiste plaats zowel voor de borders als voor de medemens.

Maar weten jullie eigenlijk concreet wat jullie voor ons betekenen? Wat Ella voor ons betekend?

Jullie zeiden in het begin dat jullie de puppy gingen kiezen, de puppy waar er een klik mee was. Wel het is jullie gelukt, (jaja ik weet dat we stiekem zelf ook een voorkeur hadden voor Gwenny, hihi) ik besef hoe langer hoe meer dat iedereen zo die ene hond in zijn leven heeft, die hond waar nooit nog een ander dier aan gaat kunnen tippen.. da is Ella gewoon… the perfect match.. ze maakt ons leven zoveel beter.
Siri, Leen, André, MJ, Aurora, Luna wij zijn jullie daar eeuwig dankbaar voor.

 

Ik probeerde al vaker terug te beginnen lopen, maar vond geen motivatie. Ella is mijn motivatie, voor haar is dit ook heel leuk en gezond en voor mij ook. Lachen is ook gezond, en je kan echt niet anders als je naar dat ondeugend snuitje kijkt. Ze zorgt voor zoveel leven in huis, ze is echt ons zonnetje. Woorden kunnen niet beschrijven hoe graag wij Ella’tje zien en hoe dankbaar wij jullie zijn voor haar.

Bedankt dat we deel mogen uitmaken van de Aest-Eloriel familie en bedankt om niet alleen de fokker van onze kleine diamant te zijn maar ook nog eens fantastische vrienden!

We love you <3 – Heel veel knuffels van Jasmine, Caroline, Johny, Ruben & een hele dikke lek van Ella!

Neverland Mind S Magic Thriller from Aest Eloriel

Elegance in Red x MCh MGrCh IntCh Border Follies Iuna Failea

Niels, Ik en Nacho willen jullie via deze weg nog eens extra in de bloemetjes zetten.
We zijn zo blij dat we in onze zoektocht naar een hondje bij jullie terecht gekomen zijn. We voelden ons direct thuis bij jullie, en toen we zagen met hoeveel liefde en overgave er bij jullie voor de hondjes gezorgd wordt moesten wij niet meer twijfelen.

Onze Nacho heeft bij jullie een geweldige start kunnen maken, socialisatie, watergewenning, speeltuigen, zindelijkheidstraining,… De perfecte start voor onze Nacho-Macho
Nacho is nu 2 maandjes bij ons en hij is gewoon een superhondje! Super mooi, Super flink, Super braaf en soms ook wel een Super varkentje.

Dus nogmaals bedankt hiervoor! En ook bedankt dat we altijd welkom zijn, met onze Nacho natuurlijk maar ook met al onze vragen.

 

Naughty Little Liberian Girl from Aest Eloriel

Elegance in Red x MCh MGrCh IntCh Border Follies Iuna Failea

Met 1 specifieke reden zijn wij in de maand maart 2014 onze zoektocht gestart naar onze Border Collie, en deze reden was onze oudste dochter Amandine. Zij is waarlijk de allergrootste dierenvriend die wij kennen! Haar genegenheid is zo intens, zo puur, spontaan en oprecht. De tegenslagen, de gemissen die zij tot op vandaag moet doorstaan, trokken ons over de streep om haar te geven wat haar hartje al zo lang uitschreeuwde: een puppie.
Onze kennismakingsmail dateert van 30 maart en reeds op 5 april namen jullie de tijd ons te ontvangen.

Van zodra die voordeur openging wist ik het reeds, zonder dat ook maar 1 woord uitgewisseld werd: dit is de kennel waar wij onze pup vandaan willen!

Sociaal, spontaan, goedgezind, eerlijk, open zijn slechts enkele eigenschappen die ons versteld deden staan. Niettemin jullie passie voor jullie Borders: ONBESCHRIJFLIJK!
Kort nadien en in een versneltempo nam alles een bizarre wending. Een hartskeuze leidde ertoe dat wij de uitverkorene waren van een pupje ter beschikking…

Ons Zula is intussen bijna 17 weken bij ons. Zij is het laatste puzzelstukje die ons gezin compleet heeft gemaakt. Zij is echt te gek voor woorden!

Siri, Leen en André, dank jullie wel, voor alles!
Siri, jij zorgde ervoor dat het hart van Amandine gelijmd werd. Als mama bestaat er geen grotere dankbaarheid. Ik, neen wij, hebben zoveel respect voor jou en je familie. Jullie staan voor zo veel meer dan een Border Collie Kennel uit Limburg. Je moet het gewoon ervaren om te begrijpen.

Update: 1 jaar na Zula vertrok uit het volgende nestje ook jonger zusje Oona ( One More Chance at Love from Aest Eloriel ) richting Zwevegem… het ultieme vertrouwen.. wij zijn trots op deze dames!

On Stranger Tides to White Cap Bay from Aest Eloriel

Ch Lyrics of MJ from Aest Eloriel x  Border Follies Lunna

Alles begon deze zomer….. we werden familie van Aest Eloriel en sinds 1 september maakt Wolf een deel uit van onze familie in Tienen. Hij is onze eerste hond en op het begin waren er wel wat aanpassingen nodig. Voor hem was het een hele nieuwe plaats met nieuwe gezichten en een vreemde plaats om naar de wc te gaan. Maar hij heeft zich als een grote kerel gedragen en we zouden hem niet meer kunnen missen.

We hebben geen last gehad van slapeloze nachten door een huilende puppy die naar de wc moest, integendeel! Vanaf dag 2 ging hij al flink slapen en wachtte hij tot wij opstonden om buiten  te gaan. Het is trouwens geweldig om te zien hoe blij hij is als hij 1 van ons terugziet , maar wij zijn ook blij als we de kanjer kunnen knuffelen.

We hebben echt een geweldige hond en dit komt allemaal omdat Siri en Leen dag en nacht bezig geweest zijn met de pups, 8 weken lang ! De pups kennen al heel veel voordat ze naar hun nieuwe thuis gaan waardoor het huishouden toch niet volledig stilvalt en zijn heel sociaal omdat ze gesocialiseerd zijn.

Aest Eloriel jullie zijn geweldig ! Dankjewel voor alle leuke momenten en bezoekjes die we mochten brengen en nog zullen brengen, want bij jullie is het gelijk thuiskomen!

Reveal my Blessing ’n Show me Ur Love  from Aest Eloriel

Once a Day I Create History from Aest Eloriel x  Orient Express to Russia with Love from Aest Eloriel

Ons avontuur met Aest Eloriel begon begin 2018, toen we jullie leerden kennen, samen met jullie fantastische viervoeters (stuk voor stuk pareltjes!). We waren dolblij met het telefoontje van Siri dat er in het nestje nog een pup voor ons beschikbaar was. 8 weken lang hebben we vol ongeduld gewacht op ons Kodaloufke. We hadden ons voorbereid op enkele pittige weken met slapeloze nachten met een puppy.

Doordat jullie 8 weken lang ALLES hebben gegeven voor de pups hebben we hier echter heel weinig van gemerkt. Koda was heel snel zindelijk en voelde zich direct thuis. Een aanpassingsperiode heeft hij niet nodig gehad.

Koda is onze eerste hond, waardoor er ook na het thuisbrengen van Koda nog vele vragen rezen. Dankzij de inzet van Siri om ons bij te staan met de opvoeding van Koda hoeven we ons als kersvers baasje echter niet onzeker te voelen.
Hij is voor ons een onmisbaar deel van het gezin geworden. En dit hebben we aan jullie te danken!

Bedankt om ons de kans te geven om deel te maken van de Aest Eloriel familie!
Groetjes van Sanne, Pasquinel, D’leh en een lekje van Koda!

Radio in the Air Tonight from Aest Eloriel

Once a Day I Create History from Aest Eloriel x  Orient Express to Russia with Love from Aest Eloriel

Ons eigen hondje, een droom die in 2018 werkelijkheid werd. Na lang overwegen kozen we voor een border collie, én niet zomaar een border collie. Een border collie van AE. En daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Dankzij jullie kunnen wij nu elke dag genieten van onze zalige pup! Het is onbeschrijfelijk knap hoe jullie je – met zoveel passie – elke seconde van de dag inzetten voor de pups. En dat 8 weken lang!

Begin april 2018 kregen we telefoon dat er 12 gezonde pups geboren waren. Eentje daarvan ging de onze worden. Het aftellen kon nu echt beginnen. Vele bezoekjes volgden.

Elk bezoekje was een boeiende ervaring: kennismaken met de pups, fijne gesprekken én oneindig veel nuttige tips en advies. Ook nu Juno al enkele maanden bij ons woont, kunnen we nog steeds altijd bij jullie terecht met al onze vragen.

We kunnen ons geen beter hondje kunnen wensen. Zo een knappe, vrolijke pup!
Siri en Leen, wij zijn jullie oneindig dankbaar voor alles!
Zoveel liefde van Joey, Charlotte en Juno.