bordercollie FACEBOOK bordercollies contact home aesteloriel

Aest Eloriel Facts

 

  star  Uitgesproken A-jest E-lo-rie-el ( Elfs voor "Als de Sterren ontwaken boven het Woud" )
  star  Inferieur op Kwantiteit - Superieur door Kwaliteit - Border Collies met BRAINS en BEAUTY
  star  Gezond in huis opgevoed, onder hygiënische omstandigheden grootgebracht en zorgvuldig gesocialiseerd
  star  Begeleiding voor de geboorte, tijdens de puppyweken en in het verdere leven


border collie

About Aest Eloriel

 

«When I was just a little girl, I asked my mother, what will I be. Will I be pretty? Will I be rich? Here's what she said to me:
Que serra serra, what ever will be, will be. The future 's not ours to see. But you'll have your Border Collie!»

dogs

Ik was net acht jaar oud toen ik voor het eerst de film BABE zag, over een klein pratend varkentje dat geadopteerd werd door een prachtige zwart witte Border Collie teef genaamd Fly. Dat Border Collie teefje stal mijn hart en ik wilde niets liever dan ooit zo'n prachtige sprekende hond aan mijn zijde hebben. Het heeft 11 jaar geduurd voor ik de stap daadwerkelijk kon en mocht zetten, een tijdspanne die het wachten meer dan waard was!

De Border Collie, een ras, een passie, een levensstijl.
Wij van Aest Eloriel streven er naar om Border Collies te fokken die qua type meer dan enkel aan de rasstandaard voldoen, waarbij gezondheid en socialisatie binnen een hygiënische omgeving centraal staan. Daarnaast streven we voor het behoud van de werklust, die een typerend en origineel karaktertrekje is van de Border Collie.

De honden waarmee wij fokken behalen allen uitmuntende resultaten op nationale en internationale tentoonstellingen en verkeren in goede fysieke en mentale gezondheid. Onze honden zijn geliefde familieleden en worden zo veel mogelijk betrokken bij het dagelijkse leven. Het fokken van een nest doen we uit liefde voor het ras. Wij fokken slechts één, uitzonderlijk twee, nestjes per jaar. De teven zijn minstens 2 jaar oud voor ze hun eerste nest krijgen en tussen de nesten zal minimum een jaar zitten. Onze uitverkoren dekreuen zijn eveneens minimum 2 jaar oud. Jongere leeftijden bij beide geslachten zijn niet te verantwoorden.

Omdat kennis op alle gebied het belangrijkste goed is, trachten wij niet enkel op vlak van genetische testen het volledige erfgoedpakket mee te hebben, maar ook op alle andere vlakken een voorbeeldrol te handhaven.

Voeding, opleiding, spel, sport en samenzijn binnen een gecontroleerde context maken het leven met en van de hond en de hondeneigenaar gemakkelijker. Daarom zijn wij ook enorme voorstanders van het continu bijscholen en Life Long Learning, en zijn wij ook met veel plezier aanwezig op symposia, opleidingen en workshops, georganiseerd door experten op hun domein. Iets wat wij steeds trachten te worden binnen onze doelstellingen.

Onze puppies groeien op in familiale kring en maken reeds vroeg kennis met onze andere borders. Ze krijgen in de periode dat ze bij ons zijn diverse prikkels (lawaai, beweging, vervoer, anderen dieren, vreemde mensen,...) zodat de nieuwe eigenaars een goed gesocialiseerde pup mee krijgen. Vanaf dat moment is het aan hen om de opvoeding van de hond voort te zetten, maar staan wij nog steeds ter beschikking voor het geven van raad en het bieden van hulp.

dogs
dogs

Onze pups worden afgespeend op vlees en brokken en zullen gedurende hun verblijf bij ons ook kennismaken met natuurlijke beloningen en knabbels.
Uit overtuiging geven wij aan onze pups, net als aan onze volwassen honden, brokken van het merk Dr. Clauders Best Choice en Dr. Clauders Prima Food, in aanvulling met verschillende soorten WOLFS-MENU-vleesplakjes. Sedert 2018 hebben wij ook het BARF'en begonnen.. en zijn letterlijk verkocht!

Ze worden ontwormd op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken en worden tevens wekelijks opgevolgd door onze lieve vriendin en dierenarts Dr. Evi Vandersmissen. Op de leeftijd van 6 weken krijgen ze hun eerste vaccin-controle ( Vacci-check) mee en hun chip wordt geïmplanteerd. Tevens wordt er bij iedere pup een DNA-staal afgenomen voor hun stamboomaanvraag bij de KMSH ). Enkel de puppies die onbeschermd zijn worden gevaccineerd. Indien de moedermelk nog aan het werk is in het kleine puppylichaam worden er geen vaccins meegegeven. Naast de controles door Dr. Vandersmissen worden onze pups ook gecontroleerd op oogafwijkingen bij dr. Janssen en dit rond de leeftijd van 7 weken. Zowel voor ons, alsook voor het toekomstig baasje van de pup is dit een bijkomende zekerheid.

Onze puppies mogen het nest niet voor de leeftijd van 8 weken verlaten. Onze ervaring leert ons hoe broodnodig deze laatste momenten met ouders, tantes en nonkels zijn voor de best mogelijke socialisatie ( hondentaal, rangorde, .. ) Iedere pup krijgt een puppypakket mee met speeltjes, een nestlap, knabbeltjes, een voer-startpakket, een schriftelijke verkoopovereenkomst, puppygids en officiële papieren.

Indien u interesse hebt in een Border Collie pup kan u ons steeds vrijblijvend contacteren. Hebt u interesse in een welbepaalde combinatie mag u dat via mail steeds aangeven, maar weet dat wij u pas als ernstige kandidaat kunnen beschouwen na een persoonlijke kennismaking.

Graag hadden wij uw voorkeur voor geslacht, het latere gebruiksdoel van de hond (sport, show, gezelschapshond,...) en de samenstelling van uw gezin, alsook uw leefomgeving geweten. Op basis hiervan kunnen we u begeleiden in de keuze van een pup, aangezien wij een duidelijker zicht hebben op de ontwikkeling en de karakters van de pups. De keuze van een pup gebeurt valt ons ten deel en gebeurd ten vroegste op 6 weken, voorkeuren mogen natuurlijk steeds aangegeven worden. Deze manier van werken is voor ons een succes gebleken.

Mensen die op onze voorkeurslijst staan krijgen van ons een wekelijkse update over het verloop van de dracht, de echo en worden natuurlijk persoonlijk op de hoogte gehouden van de bevalling en de geboren pups. Alles wordt schriftelijk en via foto's/videos vastgelegd zodat niemand iets tekort komt. De eerste 14 dagen gunnen we moeder en haar kroost alle rust, maar daarna bent u van harte welkom om kennis te maken met onze puppies.

dogs
dogs

Gezien het voor ons van aller groottste belang is dat onze hondjes alle tijd, zorg en liefde krijgen die ze zo brood-nodig hebben, een bloedlijn vers bloed nodig blijft hebben om gezond te kunnen functioneren EN ook wij als mens onze grens hebben in het aantal honden dat we verantwoord kunnen huisvesten, hebben wij besloten om te werken met gastgezinnen en co-owners.

Onze hondjes komen regelmatig op bezoek, samen met hun baasjes, en kunnen steeds bij ons terecht als baas ergens heen moet waar boefje niet mee kan. Op basis van vertrouwen, eerlijkheid en inzet bouwen wij zo samen met het gastgezin/co-owner aan een vriendschap met slechts 1 doel: het celebreren van liefde voor onze schat.

Wij ondersteunen de gastgezinnen en/of co-owners bij alles wat er te doen en te laten valt, deze mensen kunnen, net als alle andere pup-kopers steeds op ons terugvallen.

Technisch verkopen wij een pup.
In ons hart adopteert u één van onze kinderen en krijgt er ons gezin bij.

Aest Eloriel Certified

  star  2014 - 'Duurzaam Fokken' by Mr. Jos DeCuyper (FCI Judge, Head of Scientific Comission KKUSH)
  star  2015 - Basic Grooming Workshop + Skin & Coat Care Course by Pure Paws met Arlene Muzquiz ( CEO Pure Paws )
  star  2015 - Tellington Touch for Dogs by Angels T-Touch Corrine Campagna C1 (SYNTRA)
  star  2015 - Dracht & Geboorte Fokkers Opleiding - Grootste Onderscheiding (THW-FUB )
  star  2016 - Andrologie & Kunstmatige Inseminaties Fokkers Opleiding - Grootste Onderscheiding (THW-FUB )
  star  2016 - Gynaecologie en Dekkingen Fokkers Opleiding - Grootste Onderscheiding (THW-FUB )
  star  2017 - Ring-Commissaris Opleiding KKUSH - Attest Behaald (KKUSH-VDA )
  star  2017 - Socialiseren & Grootbrengen Fokkers Opleiding - Grootste Onderscheiding (THW-FUB )
  star  2017 - Fitness Bij Honden - Theorie @ Het Waterhof (NIMBLE - K9 by Inge Dillen )


Aest Eloriel Gallery

sitemap disclaimer mail